Thursday, 7 March 2019

Movie Review : Bohemian Rhapsody

Related image

Director : Bryan Singer
Writer : Kausar Munir, Pushpdeep Bhardwaj
Cast : Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joe Mazzello, Aidan Gillen, Allen Leech, Tom Hollander, Mike Myers
Production Company : 20th Century Fox, New Regency, GK Films, Queen Films
Distributor : 20th Century Fox
Genre : Biopic/Musical
Running Time : 134 minutes
Release Date : 02 November 2018
Trailer :



Ever been in a shitty day and all you need is a great movie with lots of great music? Bohemian Rhapsody nailed it! Masa Oscar haritu movie ni dah menang 5 award & congrats to Rami Malek for winning the Best Male Actor award. Bila tengok movie ni dah faham kenapa dia layak menang and no one else deserves that gold trophy this year. Period! 

Movie BR, movie biopic and also tribute kepada band famous di America tahun 80-an, Queen. 28 years of my life, I've never knew the existence of Queen. I know some of their songs but never invest much time to dig more on this band and their visions. Thanks to Bryan Singer for making this movie so great to watch for.


Movie ni walaupun tonjolkan tentang personal life Freddie tapi sebenarnya lebih kepada band Queen, macam mana terbentuk pada tahun 1970-an, meningkat naik, famous, berpecah lepastu reunite balik sampai ke Live Aid concert di Wembley Stadium tahun 1985. Be it the actual concert or the concert presented in movie, both are so magnificient! No wonder lah Rami boleh menang Oscar sebab cara dia lakonkan watak Freddie memang sama sangat! The character, the poise, every single details yang Freddie buat dekat concert tu sama dengan apa yang Rami present onscreen.



Ending scene memang seriously worth to watch! Goosebump habis bila tengok scene Eh-oh! Bayangkan billion of people dekat Wembley stadium enjoy dengan performance Queens! Macam mana audience dekat concert tu enjoy, macam tu la jugak yang tengok movie ni. Tambah bila dah tengok jalan cerita dari awal lepastu director hadiahkan the greatest moment in Queen's history. I cried throughout the concert. Its surreal!

Musical biopic movie with lots of great songs memang perlu kaya dengan lagu yang best so yupp dalam movie ni memang enjoy layan lagu-lagu famous Queen. Awal movie pun dah layan dengan lagu We Will Rock You, Somebody To Love, Keep Yourself Alive, Another One Bites The Dust, Killer Queen, Love of My Life, Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, We Are The Champions dan banyak lagi lagu yang hits dan yang tak pernah release.


To be honest jalan cerita movie ni agak cliche nak pula lari jauh dari fakta perjalanan karier band Queen tapi disebabkan lagu-lagu Queen, lakonan Rami Malek sebagai Freddy Mercury, friendship antara Freddie (Rami Malek), Brian May (Gwilym Lee), Roger Taylor (Ben Hardy) dengan John Deacon (Joseph Mazzello), and some memorable dialogues, you guys manage to enjoy the movie.

I'm not sure macam mana penerimaan fans Queen for this movie but I did fall in love with the band. If only director portrayed Freddie yang unik, live his life to the fullest instead of lonely lost little boy, mungkin movie ni boleh pergi jauh dari yang sepatutnya.

3 comments:

  1. Wah.. lagu-lagu diorang nie best.. Kak sha pun tak kenal sangat band nie.. tapi lagu dia memang layan.. Rami Malek pula yang berlakon.. pergh..

    ReplyDelete
  2. seriussssss la best gilerrrr? masa kuar wayang taun lepas, tak teringin langsung nak tengok...tapi ramai jugak yang cakap movie ni worth watching...nanti nak try jugak la cari streaming online..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak la best gila cuma soundtrack album tu buat movie ni jadi best walaupun jalan cerita soapy drama cliche macam tu. Ending scene tu yang worth it. Try la nanti :)

      Delete

Terima kasih sudi komen :)