Movie Review | Antim : The Final Truth

Tuesday, 28 December 2021

Director : Mahesh Manjrekar

Writer : Mahesh Manjrekar, Abhijeet Deshpande, Siddharth Salvi

Cast : Salman Khan, Aayush Sharma, Jisshu Sengupta, Mahima Makwana

Production Company : Salman Khan Films

Distributor : Zee Studios

Genre : Action / Drama

Running Time : 140 minutes

Release Date : 26 November 2021

Trailer :


Diadaptasikan dari movie Marathi, Mulshi Pattern, Antim : The Final Truth mengisahkan tentang Rahul (Aayush Sharma) yang berpindah keluar setelah Shinde rampas tanah dan pecat ayah dia (Sachin Khedekar). Di pasar tersebut, Rahul bekerja dengan Nanya Bhai (Upendra Limaye) ketua geng dan juga pembantu kepada MLA. 

Tak susah pun untuk Rahul jadi orang kanan Nanya Bhai sebab dia licik dan kuat. Setiap kali Rahul ditangkap oleh Inspektor Rajveer Singh (Salman Khan) kerana pertuduhan membunuh, dia akan diikat jamin oleh MLA Ambir (Sharad Ponkshe). Rahul ada impian untuk jadi Ketua Menteri tapi Rajveer banyak kali ingatkan dia yang jalan yang dia pilih tu salah. 

Movie Antim ni mengetengahkan nasib petani di India yang menderita selepas tanah kepunyaan mereka dirampas oleh gangster macam Nanya Bhai atau Rahul. Tanah mereka digunakan untuk syarikat korporat ataupun sebagai tapak rumah mewah kepada businessman seperti Shinde. Modus operandi mereka mudah dengan memeras ugut menggunakan pistol atau kekerasan. 

Rahul benci dengan Shinde sebab aniaya ayah dia tapi bila dia dah ada kuasa dan harta, dia pun buat perkara yang sama dekat petani-petani lain. Memang patut lah dia kena buang keluarga sebab kejam sangat. Kalau dia rasa nak bunuh, dia bunuh je tanpa belas. Dia rasa nak tampar, dia tampar je tak kira siapa. Dah rasa macam dunia tu dia punya lah. 

Pengarah Mahesh Manjrekar guna tajuk Antim : The Final Truth tapi macam tak saspen langsung pun bila kebenaran sebenar tu terbongkar. Dan rasa macam tak nak tahu pun sebab olahan movie ni berulang-ulang dan tak menarik. Scene Inspektor Rajveer guna strategi untuk hapuskan dua geng tu sama sangat dengan scene dalam Shootout at Lokhandwala ataupun mana-mana movie yang mempunyai pertarungan antara gangster dan polis. Dari jalan cerita tak ada sesuatu yang segar dipaparkan pun.

Menyampah sebab Salman Khan macam over dramatic bila dia muncul dan deliver dialog. I tak pernah tengok movie Mulshi Pattern tapi bila tengok scene Salman Khan especially bila dia buka uniform polis tu dah boleh agak dah yang jalan cerita ni diolah mengikut selera Salman Khan. Untuk peminat Salman Khan mungkin bahagia lah tapi untuk penonton biasa, benda tu a bit annoying. 

Lakonan Aayush Sharma pun try hard sebagai gangster, dia tak boleh deliver expression yang tepat untuk mana-mana elemen yang dimasukkan oleh pengarah. Patutnya scene dia jatuh cinta dengan Manda (Mahima Makwana) tu buang je sebab meleret dan tak penting pada plot utama. Salah satu kelemahan movie Antim bila ada banyak sangat watak sampingan sepanjang 140 minit. Kalau movie ni dianggap relaunch platform kepada Aayush Sharma then it’s a huge disappointment and embarrassment. 

Sinematografi dari Karan Rawat pun lemah sebab banyak guna tona kuning yang cliché setiap kali movie berkisarkan kehidupan gangster atau sisi gelap negara India. Music album dari Ravi Basrur juga tak menarik perhatian walaupun ada lagu rancak Bhai Ka Birthday untuk tarik fans Salman Khan macam dalam movie Tevar (2015) dengan lagu Superman - (Main toh Superman, Salman ka fans)


Overall movie ni membosankan sebab tak ada arah tuju yang kuat, lakonan watak utama yang lemah dan hanya sesuai untuk peminat Salman Khan. Anyway my dream comes true bila Varun Dhawan berlakon satu scene dengan Salman Khan dalam lagu Vighnaharta. Varun muncul kejap je dalam satu lagu tapi dia punya screen presence tu lagi kuat dan meyakinkan. He looks happy in his given space. Loved it. 

1. Team Production +0.4, 2. Visual +0.6, 3. Audio +0.5, 4. Storyline +0.4, 5. Casting +0.5, 6. Genre +0.7, 7. Themes +0.8, 8. Editing +0.5, 9. Social Message +0.6, 10. Personal Thought +0.2 = 5.2/10

Drama Review | Ganjil (2021)

Pengarah : Yusry Abdul Halim

Penulis Skrip : Yasmin Yaacob, Azhar Amirulhisyam, Evelyn Afnilia

Pelakon : Fattah Amin, Diana Danielle, Izzue Islam, Fatin Afeefa, Eizlan Yusof, Aida Aris, Syed Irfan, Alyssa Dezek, Imuda, Amir Nafis, Danish Hazriq, Azri Sabri, Takahara Suiko, Sofi Jikan

Genre : Fantasi / Drama / Romantik

Syarikat Produksi : Razor’s Edge Pictures

Penyiaran : Viu

Jumlah Episod : 10 Episod (40–50 minit setiap episod)

Tarikh Tayangan : 25 September - 28 Oktober 2021

OST : Bisikan -  Noh Salleh

Trailer :


Mengisahkan Bel (Diana Danielle), anak tunggal kepada En Haris (Eizlan Yusof) dan Rina (Aida Aris). Setiap hari dia akan mengalami mimpi yang sama di mana dia akan terjatuh gaung setiap kali ingin selamatkan kalung pemberian ibunya. Dia pernah tanya hal ni kepada kawan baik dia, Ihsan (Izzue Islam) tapi jawapan yang diberi tak membantu pun. 

Tak mungkin lah sebab Bel selalu fikir tentang jatuh gaung atau rantai sampai dia terbawa dalam mimpi. Siapa yang nak mimpi yang mengerikan? Makin bertambah persoalan dia bila Amry (Fattah Amin) muncul untuk selamatkan dia. Amry, seorang jurutera di syarikat besar yang menunggu tawaran untuk naik pangkat supaya dapat biaya rawatan kemoterapi untuk ibu dia. 

Dalam mimpi tersebut dia sentiasa dapat lihat keluarga di kampung semasa kecil sebelum ayah dia meninggal. Bel dan Amry berkenalan dalam dunia mimpi tersebut dan cuba untuk berjumpa di dunia nyata. Tempat yang dijanjikan tu sama, mereka berdua juga tinggal dalam kawasan yang berdekatan tapi tak pernah berjumpa. Seolah-olah mereka berdua berada dalam dimensi yang berbeza. 

Geram sangat bila Bel dengan Amry dah nak berjumpa ataupun dah berada di tempat yang sama tapi tak pernah berjumpa. Kita pun jadi penasaran sebab nak tahu kenapa dua watak ni susah sangat nak berjumpa. Jadi berat hati nak pergi macam mana Bel rasa bila Ihsan ajak dia balik lepas beberapa jam dia tunggu dekat bangku taman tu. 

Amazed dengan tema dan konsep cerita Ganjil arahan Yusry Abdul Halim ni sebab unik dan segar. Setiap episod dipaparkan dengan baik dan setiap watak diberikan ruang untuk berkembang dalam kadar tersendiri. Flow dekat awal-awal episod tu lebih kepada watak Bel dan Amry mengembara dalam dunia mimpi mereka. Dekat hujung-hujung pula mencari diri sendiri dan takdir hidup mereka. Tak semua yang kita nak kita boleh genggam erat, ada benda kita perlu lepaskan juga. 

Memandangkan drama Ganjil mengisahkan tentang alam mimpi jadi visual dibikin dengan cemerlang walaupun penggunaan CGI adakala agak lemah terutamanya pada babak gaung tapi puas hati lah layan. Visual pun Yusry nak ala-ala filem sebab tu bermutu kualitinya. Sinematografi dari Irwan Munir menggunakan panorama dan shot dengan baik untuk menjelaskan situasi dan menaikkan impak dalam kebanyakan babak. Suka tengok Angeline's Bistro sebab mewah dan bercirikan restoran Perancis macam yang Bel suka. 

Sembang pasal lakonan, Fattah Amin dah improved banyak dalam drama ni tapi untuk scene drama tu dia belum dapat deliver dengan mantap lagi. Tak banyak pun sampai mencacatkan penceritaan so okay je nak tengok. Sama juga dengan Diana walaupun dia banyak speaking dalam drama ni walhal orang tua dia Melayu tulen. Chemistry Diana dengan Fattah pun meyakinkan walaupun pertama kali bekerja sekali. 

Dah lama tak nampak Imuda berlakon lepas dia berehat dari dunia lakonan dan dalam drama ni dia jadi seorang pelukis walaupun tak ada babak khas untuk serlahkan bakat dia walaupun umum tahu dia memang ada bakat melukis. Suka babak Imuda cerita pengalaman dia sebagai pelukis walaupun dalam masyarakat kita bidang seni tak dipandang tinggi sejak dulu lagi. Sebab tu Amry happy bila jumpa bapa Sally sebab dia adalah acuan stigma masyarakat yang kena bekerja lawyer, doctor, engineer walhal bakat dia dalam seni lukisan lebih besar. 

Banyak mesej yang diketengahkan dalam drama Ganjil dan sesuai untuk tontonan keluarga. Happy bila dapat layan naskhah yang bagus dari industry tempatan. Harap lepasni Yusry boleh bekerja lagi dengan Fattah dengan Diana. 

1. Team Production +1, 2. Visual +0.8, 3. Audio +0.7, 4. Storyline +1, 5. Casting +1, 6. Genre +1, 7. Themes +1, 8. Editing +1, 9. Social Message +1, 10. Personal Thought +1 = 9.5/10

Drama Review | Hospital Playlist 2 (2021)

Monday, 27 December 2021

Director : Shin Won-ho

Writer : Lee Woo-jung

Cast :  Jo Jung-suk, Yoo Yeon-seok, Jung Kyung-ho, Kim Dae-myung, Jeon Mi-do, Shin Hyun-bin, Kwan Sun-young, Jung Moon-sung

Genre : Medical / Drama / Musical

Running Episodes : 12 episodes ( 72 – 121 minutes)

Release Date : 12 March 2020 – 16 September 2021

Production Company : Egg is Coming, CJ ENM

Distributor : tvN, Netflix

Trailer : 


Meneruskan perjalanan kisah kehidupan lima sekawan yang bekerja di Hospital Yulje, Seoul dalam bidang kepakaran masing-masing - Lee Ik-joon (Jo Jung-suk) - general surgeon, Ahn Jung-won (Yoo Yeon-seok) – pediatric surgeon, Kim Joon-wan (Jung Kyung-ho) - cardiothoracic surgeon, Yang Seok-hyung (Kim Dae-myung) - obstetrics and gynecology dan Chae Song-hwa (Jeon Mi-do) – neuro surgeon.

Berbeza dengan Season 1, kali ni pengarah Shin Won-ho kembangkan lagi kehidupan mereka berlima dengan tambahan kisah cinta bila Jung-won bercinta dengan Ik-Sun (Kwak Sun-young) tanpa pengetahuan Ik-Jun, Song-hwa yang struggle dengan dilemma untuk terima cinta Ik-Jun sebab tak nak kehilangan kawan baik dia buat kali kedua, Seok-hyung dengan masalah bekas isteri dan Dr. Chu (Ahn Eun-jin) juga kisah cinta Joon-wan dengan Jang Gyeo-ul (Shin Hyun-bin). 

Semua kisah cinta ada masalah tersendiri dan berkembang sedikit demi sedikit sepanjang drama ni bergerak. Sesuai lah dengan kehidupan semua doktor yang banyak dihabiskan dengan pembedahan atau pantau pesakit. Paling kesian dengan Jung-won lah sebab dia tak boleh bercerita dengan sesiapa pun masalah peribadi dia. Tapi macam pelik jugak kenapa dia tak sembang dengan Dr. Do Jae-hak (Jung Moon-sung) sedangkan diorang rapat dan bukan satu geng dengan dia. 

Kalau dalam previous season I ada masalah nak ingat nama semua watak, dalam sequel ni lagi bertambah teruk lah sebab makin ramai watak sampingan dari semua department. Satu department saja dah ada 5 atau 6 orang watak sampingan, tu belum masuk lagi watak sampingan untuk personal life. Satu episod drama Hospital Playlist 2 yang ditayangkan di Netflix ni pun makan masa sampai sejam lebih. Sepatutnya ada 24 episod bila tayang dekat tvN tapi bila masuk Netflix tak tahu lah kenapa gabungkan dua episod terus. Kalau marathon memang muntah walaupun speed 1.5x. 

Nasib baik lah drama ni banyak babak kelakar jugak sebab diorang berlima memang sejenis yang masuk air tambah pula Ik-Jun dengan Jung-wan yang bergaduh macam budak-budak. Dah umur 40 pun perangai masing-masing kelakar. Walaupun Andrea, Bear dengan Jung-wan kata Song-hwa mudah terhibur dengan lawak Ik-Jun tapi I pun terhibur jugak masalahnya. 

Masalah visual yang I mentioned dalam review Season 1 ingatkan diselesaikan dalam season ni rupanya makin menjadi pulak. Pengarah guna sampai 10 kamera untuk satu scene tu agak gila lah sebab dalam satu babak je ada shot atas, kiri, kanan, bawah, depan dan belakang. Serious tak tipu. Benda ni annoying sangat bila kacau kita nak fokus especially untuk babak dramatik. Hilang terus feeling tu.

Bab playlist masih lagi cemerlang dengan pemilihan lagu-lagu yang menarik untuk diorang jamming dekat basement rumah Seok-hyung. Another level lah dalam sequel ni sebab vokal dan pronounciation Jo Jung-suk untuk lagu English, It’s My Life – Bon Jovi jelas dan tak ada pelat Korea. I tarik balik lah pasal nyanyian Song-hwa tu sebab kali ni even jadi backup singer, suara dia sumbang teruk. 

 

Pengarah Shin Won-ho bagitahu media yang dia nak rehat lepas hasilkan dua season drama Hospital Playlist back-to-back dan untuk Hospital Playlist Season 3, dia tak pasti nak teruskan ataupun tak. Belum diputuskan secara muktamad untuk berhenti sepenuhnya juga. Tengok pada rating, rasanya akan ada lagi sebab rating drama ni antara yang tertinggi di Netflix. Sayang lah kalau tak teruskan ye dak? 

Lagipun banyak lagi masalah dalam dunia medik yang tak diceritakan lagi. Bertambah jugak lah ilmu bila ada babak yang cerita tentang terbelit tali pusat sampai 3 kali, bowel transplant ataupun hydrocephalus. Bila setiap watak explain tentang penyakit, hasil kajian tentang penyakit ataupun keputusan dari pembedahan tu rasa macam belajar dan rasa lega sebab kita tahu punca dan penyelesaian setiap penyakit. Kalau dapat doktor macamni pun rasa bersyukur sebab kita nampak apa masalah dan juga penyelesaian. Drama ni buat kita rasa macam hospital tu bukanlah tempat yang mengerikan. So I’m still rooting for Season 3 although director won’t read this but I still want to say it!

1. Team Production +0.8, 2. Visual +0.4, 3. Audio +1, 4. Storyline +0.7, 5. Casting +1, 6. Genre +1, 7. Themes +1, 8. Editing +0.6, 9. Social Message +1, 10. Personal Thought +0.8 = 8.3/10

Movie Review | Girls Trip (2017)

Director : Malcolm D. Lee

Writer : Erica Rivinoja, Kenya Barris, Tracy Oliver

Cast : Regina Hall, Tiffany Haddish, Larenz Tate, Mike Colter, Kate Walsh, Jada Pinkett Smith, Queen Latifah

Production Companies : Will Packer Productions, Perfect World Pictures

Distributor : Universal Pictures

Genre : Adventure / Comedy / Drama

Running Time : 122 minutes

Release Date : 14 June 2017 (American Black Film Festival), 21 July 2017 (United States)

Luangkan Masa Di BTS Pop-up Store, One Utama

Sunday, 26 December 2021


First of all I'm not an ARMY hahaha

Saja je lah nak tengok BTS Pop-Up: Map of the Soul Showcase ni sebelum ditamatkan pada 1 Januari 2022 nanti. Alang-alang dah sampai dekat OU, apa salahnya kan pergi. Sebelum nak masuk ke pop-up store ni, kena beratur dulu untuk isi digital form dan dapatkan QR code. 


QR code untuk masuk ni cuma bertahan 20 minit saja just in case sebelum masuk tu nak pergi tandas ke apa, atau pun tertinggal barang dekat kereta ke haaa masak lah kalau habis tempoh, kena beratur balik lah. 


Pintu masuk dia agak eksklusif lah sebab vibe dia ala misteri gitu. Bila dapat masuk tu rasa wowww. Langkah je masuk ke dalam BTS pop-up store haruslah dapat dengar lagu BTS. Dekat sebelah kiri ada LCD skrin gedabak paparkan semua official music video BTS. Staff dekat pop-up store ni haruslah ARMY sebab personally for me bukan semua lagu BTS best. Mind you, BTS ada 300 lebih lagu yang diterbitkan under HYBE. 


Dalam 300 lagu tu I layan lagu 17 buah lagu je - Jump, Spring Day, Idol, Euphoria, Epiphany, Boys With Luv (ft Halsey), Film Out, Blood Sweat and Tears, Life Goes On, Fake Love, On! (ft Sia), Make It Right (ft Luv), Stay Gold, Dynamite, Butter, Permission To Dance dan yang terpaling latest, My Universe (ft Coldplay). Kalau pergi konsert BTS confirm nganga kalau masuk lagu yang tak ngam dengan jiwa. 


BTS Pop-Up: Map of the Soul Showcase ni adalah kolaborasi BTS dengan Tiny Tan jadi merchandise dan standee BTS semuanya karikatur dalam mini size. Comel lah bila tengok Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V, Jungkook dengan standee masing-masing. Ingatkan dalam pop-up store ni ada standee berkumpulan tapi dia letak macam ni je. 



One with Jungkook!!! 




Dalam pop-up store ni ada koleksi t-shirt, kemeja dan hoodie yang mempunyai logo yang berkaitan dengan BTS : Map of the Soul, salah satu album BTS. Kecewa jugak tengok design dia sebab tak menarik perhatian. Mungkin pada ARMY cantik ataupun ada signifikan pada fandom diorang lah kot. 



Kalau ikutkan ada 300 merchandise kepada ARMY dengan kebanyakannya berwarna hitam dan ungu sebab tu tema warna BTS. I mampu tengok je lah sebab harga dia bikin telan liur. Keyrings pun dah cecah RM100. Koyak poket wei. 



Lagi satu macam tak menarik merchandise ni bila produk tu warna hitam lepastu letak logo BTS warna hitam jugak. Mana maunya labu kalau dah semua warna hitam. 





Sesuai lah props ni dekat cashier counter sebab kesakitan nak membayar merchandise tu.


Sebelum nak keluar ambil gambar dulu dekat Black Swan Wings ni. Actually ada lagi satu props untuk ambil gambar tapi sebab ARMY bersepah dekat situ lepastu gambar I pulak tak cantik sebab gelap hahaha. Estimated time spent dalam pop-up store ni dalam 45 minit tapi kitorang stay sampai sejam sebab tunggu turn nak bergambar punya pasal. Kalau fans mungkin lebih lama la kot dekat dalam tu. Overall a nice experience lah pop-up store ni. 


Dah lama tak layan Street Churros sebab dah jarang pergi ke OU. K tipu, I rasa tahun ni banyak kali pergi One Utama walaupun first time datang dulu kaki melecet sebab sesat dekat New Wings lepastu menyumpah tak nak datang dah. 

Too young, too dumb to realize my destiny will end up in here....

Adik I lah ajak ke sini sebab dia craving churros. Dia beli yang jenis melengkung tu perisa cinnamon sugar. I stay dengan stick churros je sebab senang nak makan. Senang jugak nak dip dalam chocolate tu. Masa tengah beratur tu perasan lah ada flavor baru dekat Street Churros. 

Malaysia tengah dilanda demam onde-onde which I don't know when and how did it become so trendy and viral this year. Aiskrim onde-onde, coklat onde-onde and now churros onde-onde. Pffttt I don't hate it but more like ugghh too much. Should just stay as kuih instead of flavor. But this is just my 2 cent opinion lah where no one don't even bother at all. 


Lepas tengok Chanwoo buat review pasal basil tomato ade dekat Youtube channel dia, rasa macam nak try jugak apa rasanya ade ni. Lepas horror experience dekat Me'nate steak Hub pun tak serik lagi nak cuba ade padahal air soda campur dengan syrup je. Adik I order Iced Latte macam biasa hshshs


But heyyyyyyy, surprisingly Korean Citrus Ade Street Churros ni sedap! Lepas penat berjalan satu mall cari hadiah untuk manito game then hilangkan dahaga dengan ade ni memang wow. Happy terus jadinya. Makan churros fav pulak memang berganda lah kebahagiaan tu. Tak payah labur harga mahal pun untuk rasa kebahagiaan mengikut definisi kita. A huge lesson I guess for 2022. 


Dah lama nak cuba makan dekat Menate Steak Hub ni tapi tak pernah sempat nak ke mana-mana cawangan dia sebab jauh dari rumah. Bila dapat tugasan dekat HQ di Starpac Point, terus ajak adik pergi sekali. Alang-alang dah ke sana, tengah mengidam nak makan pasta, boleh lah sekali harung celebrate sekali lepas dapat email dari Unit Pesuruhjaya Sumpah.


Masa kitorang pergi tu lepas Maghrib so tak ramai sangat lah orang dekat situ, senang je lah nak dapat meja. Dah dapat meja terus pergi ke bahagian frozen sebab dekat situ ada semua jenis daging yang dipotong dan diasingkan untuk dipilih mengikut bajet kita. Dekat sini ada daging wagyu, daging lembu yang dipotong ikut bahagian tertentu, daging kambing dan ayam. 


Dah nama pun datang sebab nak celebrate, kitorang pilih daging wagyu dimasak secara medium. Pilihan sos pula ada dua sama ada BBQ ataupun mushroom. Since kitorang tak suka BBQ, I pilih mushroom lah. Baru sedap kan panas-pana dip dalam mushroom yang chewy. Untuk pasta pula I ambil  seafood aglio e olio, adik I nak mammamia beef carbonara. Untuk appertizer kitorang pilih garlic bread dengan mushroom soup. Tak ingat nama drinks tu apa tapi Caramel Latte Blended dengan Peach Passion Ade rasanya. 


Walaupun steak hub ni restoran western tapi tak tunggu lama pun lah untuk semua hidangan kitorang siap. Daging wagyuyang terpaling awal sampai sebab dah order sebelum main dishes. Masa tu expect nak kena tunggu lama lah sebab dah terbiasa kena tunggu setengah jam lebih lepas order. Lagi banyak order lagi lama lah jadinya. 


So ni lah daging wagyu yang ditunggu-tunggu tu. Curious lah rasa dia macam mana sebab selalu nampak orang dok puji sedap kan. Dalam satu hidangan daging wagyu ada disertakan sayur brokoli, asparagus, lobak merah, kacang pis dengan tomato ceri, ada coleslaw, kentang lenyek dan mushroum sauce jugak. Tak liat pun nak potong daging wagyu yang diimport dari New Zealand ni tapi agak kecewa lah sebab chef guna sos banyak sangat sampaikan dekat bahagian tepi daging tu rasa masin sangat. Even makan daging dengan sayur ataupun kentang pun terasa jugak masinnya. 

Kalau tengok dalam gambar tu pun boleh nampak limpahan sos dia kan? Kecewa, kecewa, kecewa tu je I boleh cakap sebab rasa masin tu terlampau kuat sampai potong rasa daging. Nasib baik lah dekat bahagian tengah tak terjejas. Boleh lah rasa lembut dan manis daging wagyu tu. Asparagus pun pahit, rasanya asparagus dekat Cameron Highland je kot yang manis haha. 


Nak hilangkan rasa masin tu kitorang stop makan jap lepastu makan garlic bread dengan mushroom soup. Patutnya tak payah order pun appetizer ni sebab banyak dah makanan untuk kitorang berdua. Order sebab ingatkan masa menunggu tu lama haha menyesal. Bab sedap tu memang sedap lah sebab mushroom dia dibikin sendiri, bukan pek komersial. 


As for the main course, my dish is the huge letdown. Rasa seafood aglie e olio ni tawar macam spaghetti tu tak sebati dengan seafood. Selalunya kalau makan seafood aglio e olio mesti terasa manis air udang tapi yang ni tawar. Dah la banyak blackpepper daripada chili flakes. 


Nasib baik lah Mammamia Beef Carbonara ni sedap bila fettucini tu bersalut elok dengan krim. Itupun awalnya adik I nak order Arabiata tapi bila tengok macam belemoih sangat bolognese dalam dish tu, suruh dia tukar kepada Mammamia Beef Carbonara ni. Pilihan yang tepat. 


Both drinks just average and my drinks lah paling tak boleh blah sebab kosong gila. Ingatkan ada hiasan ke apa rupanya kosong cenggitu je. 


Dekat sini ada pilihan pencuci mulut juga macam kek dengan macaroon tapi entahlah sedih nau nengoknya. Since I've spent so much in here, dapat lah tebus sepotong pizza tapi macam malas dah nak datang sebab tekak tak berselera dengan menu Me'nate. Ada jugak order set lamb burger untuk Nazryn sebab dia tak makan lagi tapi tak tau lah rasa dia okay ke tak. Diam je tak bagitau apa, tak sedap lah kot tu. 

Bila sembang dengan colleague dekat HQ pasal Me'nate diorang kata situ overrated je. So I'm not the only one lah yang having bad experience ataupun kitorang yang dah letak expectation tinggi? Tsskkk