Tuesday, 26 February 2019

Product Review : Sos 3 Rasa Mahsuri

Dalm previous post ada mentioned guna sos 3 rasa Dr. Fazley, entah you guys perasan ataupun tak sos yang mana. Sos ni lah yang kita nak sembang hari ni, sos 3 rasa jenama Mahsuri 

IMG-20190226-WA0019.jpg

Niat asal nak guna untuk Masak 3 Rasa je sebab takut gabungan sos tak menjadi tapi sebelum tu saja guna untuk buat rencah nasi goreng tapi syahdu betul rasa sos ni. Rasa dia more to sos tomato. Try lagi kali kedua buat rencah megi goreng pun sama jugak, rasa masam je lebih. Bila masuk dalam resipi Siakap 3 Rasa terpaksa lah lebihkan sos lain supaya rasa sebati dan tak masam. 

Kalau ikutkan tutorial dekat botol ni tuang sos ni je dah boleh makan sampai menjilat jari tapi bila masak memang berhuhuhu je lah. Lepas ni memang nak habiskan sebab takut nanti membazir je beli tapi tak guna. Ada banyak lagi dalam botol walaupun kecil sebabnya masam. Jenis tekak tak suka makan masam sangat memang tak sesuai dengan sos ni. Sorry Dr. Fazley

3 comments:

  1. Tak pernah cuba pulak.. Kalau lebih kurang macam sos tomato, macam tak perlu je tambah dalam resepi.

    ReplyDelete
  2. terbaek. wife ejulz suka.. :)

    ReplyDelete
  3. Kalau masam sangat pun tak sedap juga..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)