Monday, 24 September 2018

'What do you read today?' : Giveaway RM20 + Modern Resume !!!



Okay sebagai syarat I have to tell what did I read today. Currently tengah baca A Thousand Splendid Suns karya Khaled Hosseini berdasarkan situasi kemelut di Afghanistan. Beli buku ni dekat carboot sale sebab English novel sangat mahal kalau yang original tapi dekat carboot sale boleh dapat RM5-RM10 je. Ini pun recommendation dari penjual sebab dia kata best sangat and yupp baru berapa chapter dah emosi baca. 

Perjalanan kisah hidup Mariam dari kecil yang membesar di Afghanistan yang sentiasa menanti kepulangan ayahnya yang keluar untuk cari sumber rezeki yang lebih baik. Mariam tinggal dengan ibunya dah nenek yang uzur. Walaupun dah banyak kali ayah Mariam ajak tinggal bersama tapi ibu Mariam tak mampu berpisah dengan Mariam. 

Tapi tinggi kasih sayang ibu Mariam tak setinggi kasih sayang Mariam kepada ayahnya sudahnya Mariam lari keluar dari kampung dan berjalan menuju ke rumah ayahnya tapi dihalau pulang. Bila dia pulang ke kampung, mayat ibunya tergantung di pokok. Bunuh diri sebab kehilangan Mariam. 

Lama jugak stop baca sebab tak sangka ibu Mariam akan bertindak macam tu but still nak tahu apa yang akan jadi lepas Mariam hilang tempat bergantung dan berkasih sayang. Sampai sini je boleh share kisah Mariam sebab tak habis baca lagi. 

Good luck untuk penganjur Giveaway & those yang join ya! :)

4 comments:

  1. Best pula baca sinopsis Farhanna nie..
    Good luck..

    ReplyDelete
  2. I've been wanting to read this book as well tapi sampai sekarang tak jumpa dekat library. I'm gonna ask the librarian once again.

    By the way, good luck :)

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.