'What do you read today?' : Giveaway RM20 + Modern Resume !!!

By farhanna jafri - 18:30



Okay sebagai syarat I have to tell what did I read today. Currently tengah baca A Thousand Splendid Suns karya Khaled Hosseini berdasarkan situasi kemelut di Afghanistan. Beli buku ni dekat carboot sale sebab English novel sangat mahal kalau yang original tapi dekat carboot sale boleh dapat RM5-RM10 je. Ini pun recommendation dari penjual sebab dia kata best sangat and yupp baru berapa chapter dah emosi baca. 

Perjalanan kisah hidup Mariam dari kecil yang membesar di Afghanistan yang sentiasa menanti kepulangan ayahnya yang keluar untuk cari sumber rezeki yang lebih baik. Mariam tinggal dengan ibunya dah nenek yang uzur. Walaupun dah banyak kali ayah Mariam ajak tinggal bersama tapi ibu Mariam tak mampu berpisah dengan Mariam. 

Tapi tinggi kasih sayang ibu Mariam tak setinggi kasih sayang Mariam kepada ayahnya sudahnya Mariam lari keluar dari kampung dan berjalan menuju ke rumah ayahnya tapi dihalau pulang. Bila dia pulang ke kampung, mayat ibunya tergantung di pokok. Bunuh diri sebab kehilangan Mariam. 

Lama jugak stop baca sebab tak sangka ibu Mariam akan bertindak macam tu but still nak tahu apa yang akan jadi lepas Mariam hilang tempat bergantung dan berkasih sayang. Sampai sini je boleh share kisah Mariam sebab tak habis baca lagi. 

Good luck untuk penganjur Giveaway & those yang join ya! :)

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. Best pula baca sinopsis Farhanna nie..
    Good luck..

    ReplyDelete
  2. I've been wanting to read this book as well tapi sampai sekarang tak jumpa dekat library. I'm gonna ask the librarian once again.

    By the way, good luck :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)