#SegmenAzahRahaman : Aku Seorang Blogger!

By farhanna jafri - 21:14


1. Bila blog ditubuhkan

Pertama kali buat blog pada penghujung tahun 2009 sebab tengah in trend masa tu siapa yang ada blog so I decided to join the wagon. Tapi tak berkembang mana pun cuma dekat kalangan kawan sekolah lepastu tak pandai nak blogwalking memang noob habis. Cecah 2011 tiba-tiba ramai yang datang ke blog sebab ada post tentang FB page kumpul gambar perempuan nampak dada. Belek keywords semua datang sebab post tu. So I delete blog sebab taknak orang datang sebab post tu. Buat blog kedua tapi tak tahan lama then terdelete. Lepastu blog ni wujud tahun 2013 untuk assignment kelas IT tapi habis je assignment terus tak update sampai lah 2017 baru start aktif balik sampai la sekarang.  

2. Maksud tersendiri nama blog dan url blog

Farhana - Nama sendiri
Jafri - Nama ayah 

3. Ceritakan pahit manis sebagai seorang blogger

Pahit : Malas nak update entry
Manis : Bila tak update, ada yang tanya mana menghilang sebab suka baca apa kita update

4. Nasihat kepada blogger lain

1. Kalau drop comment biar la relevan dengan entri. 
2. Jom join segmen ni :)

  • Share:

You Might Also Like

15 comments

  1. kan..dulu jadi trend..rae cool la dlu..heheh..wahh guna nama penuh gituw..bgusnya

    ReplyDelete
  2. good segmen!
    happy segment!
    tul 2009 mmg time blogger2 tgh naik

    ReplyDelete
  3. Kalau nk komen good luck acceptable tak? Hehe..kalau bab malas tu memang lah tebal kt kak ana pun. Tp nk tak nk kena rajinkan juga. Hehe

    ReplyDelete
  4. Blog Mai dari 2010 tapi dh banyak entry kena buang sebab so cringe bila baca balik, haha. Apapun selamat bersegmen!

    ReplyDelete
  5. 2009 memang blog tengah viral. hahaha. tapi tak guna la viral sebab viral perkataan baru 1-2 tahun nih. hehehe. blog azah pun dibina akhir tahun 2008. tula kan, post post lama bila belek balik. alamak! aku dulu macam ni keee. hahaha. tak semena2 post yang banyak kena delete sebab tak relevan dah untuk di baca pada masa kini. kihkih :) keep it up dalam blogging tau sis

    ReplyDelete
  6. Wow,otai nie, zumal jalan-jalan dari segmen yang sama
    http://www.duniazumal.com/2018/03/aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  7. Blogwalking here! dtg dari segmen yg sama jugak :)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum... sy dr segemen yg sama... salam ukhuwah dan teruskan berblog ya!

    ReplyDelete
  9. Goodluck untuk segmen ni ye Farhanna, keep on blogging :)

    ReplyDelete
  10. wowww nasihat no.1 so truueee! hahaha. biarlah relevan + ikhlas kekeke

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)