Beli Topup Melalui Maybank2U

By farhanna jafri - 18:03


Kalau bab topup ni memang jarang sangat sebab selalunya guna wifi je nak contact orang via Whatsapp. Bab call orang guna telefon office je ataupun Whatsapp tapi tu pun entah berapa kali je dalam sebulan. Boleh dikira dengan jari.

Disebabkan nak pergi ke tempat yang tak ada wifi, terpaksa la topup untuk kegunaan sementara. Tapi nak menapak ke kedai jadi malas sangat lepastu teringat boleh guna Maybank2u! Kucar-kacir log masuk akaun.

1) Pergi ke column ‘Buy Online’


2) Pilih ‘Instant Prepaid Topup’


3) Klik ‘Open Instant Prepaid Topup’


4) Pilih telco


5) Masukkan amaun topup dan nombor telefon


6) Request TAC dan masukkan TAC number


Dalam masa beberapa minit, akan masuk mesej dari maybank untuk sahkan transaksi dah settle topup! Senang je lepastu favorite terus.


  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. selalu jugak beli topup melalui maybank2u

    ReplyDelete
  2. nice sharing sis. suka juga beli topap dari situ. siap jadikan favorite nombor lagi :D senang instantkan terus

    ReplyDelete
  3. Hana tak pernah try lagi beli topup melalui maybank2u ni hehe Thanks for sharing kak FJ!! ^_^

    ReplyDelete
  4. sekarang nak topup mmg malas nak ke kedai, guna online je senang..hihi

    ReplyDelete
  5. Nice sharing sis :) Happy weekend :D

    ReplyDelete
  6. Memang mudah je guna Maybank2u ni kan.. semua dihujung jari

    ReplyDelete
  7. Wah..baru tau topup pun dah boleh buat online skrg. Agaknya untuk topup TnG boleh jugak ke?

    ReplyDelete
  8. ejulz pun selalu topup guna m2u ni.. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)