Thursday, 4 January 2018

MV Abang Nak Tegur 3.0 Paling Hebat Di Abad Ini

By time I writing this entri/rant about the MV, its already reaching 60,000 dislikes tapi kali ni Lepsyukri dengan Abang Sajat boleh lega sikit kot sebab 22,000 likes. But before I rant nah video kalau tak tengok lagi.



First of all, makin lama dengar lagu ni boleh tahan lah best sebab beat catchy macam lagu Ayam Mee tu but still goosebump dengar part Sajat nyanyi. Memang dia kena nyanyi macam tu ke sebab semua part dia acah menggoda gittew but its creepy. Actually kecewa jugak dengar suara dia macamtu sebab ada video karaoke dia nyanyi sedap je. Tapi lepas dengar dia nyanyi ni mungkin dalam video tu suara orang lain. 

Before I rant any further, lets talk about the best part in this MV first. Sajat actually fit perfectly the character of Spanish dancer, dia punya lentik, her sexy face memang the bomb cuma kenapa Sajat tak menari sekali dengan Spanish dancers yang lain? MV paling hebat abad ni tapi macam cincai je sebab leading cast tak in character pun. Plus part pakai stokin tu kenapa bukan Sajat yang berlakon dalam scene tu? Pretty sure Sajat suka tayang kaki dia yang melepak tu. 

Screentime Sajat sikit sangat dalam ni. As a leading character sepatutnya dia kena ada sama banyak dengan Aliff. Tak faham kenapa Yusry & Lisa decide nak buat Sajat berpeluk dengan lelaki lain sedangkan Sajat ada aura & persona dia sendiri. I mean standing alone pun boleh buat visual tu cantik sebab dia manusia cantik at least onscreen so kenapa nak lindung dengan watak lain and makes her looks like a street hooker? Its apalling how the team treat Sajat in this MV. They made her looks like nothing. Dulu pernah tengok video Sajat menari Nimbooda and she dance just like Aishwarya dance so I know Sajat can do better than this. 

Color grading memang cun, bab cinematography KRU Studios memang top notch lah I don't have any complaint on that tapi dari dulu sampai sekarang bab VFX memang hancur. Part fighting bull tu memang nampak lah guna VFX, tapi part Datin Shahida muncul tu ya tuhannnn nampak sangat kena tempek last minute. Kalau ye pun part tu gaduh dengan Sajat boleh je ganti Sajat tu dengan Lisa Surihani. Dah lah outfit Datin cincai je padahal outfit yang lain dah cantik meletops dah. Kayu satu hal.


Aliff Syukri looks dapper in this MV tapi tu lah bila tengok dia main gitar macam tu terus rasa murung. Kalau ye pun tak pandai jangan tunjuk sangat please? Lagi bagus kalau dia usung je gitar tu daripada acah main tapi sebenarnya tak pandai langsung. That's why I said leading character tak in character langsung. Pemalas. Lagi satu hal, kenapa Aliff Syukri beria marah Sajat tak pandai menari sedangkan dia menari pun buruk? Main gitar pun tak betul ada hati nak marah Sajat. Marah beria pulak tu. Lantaklah marketing strategy ke apa tapi tetap dia nampak teruk bila dia buat macamtu dekat Sajat sebab dia pun tak bagus mana. 


Lagu ni boleh pergi jauh tapi MV dia aduhhhhh sakit mata tengok. Based on my rant, I bagi dislike tapi bukannya diorang kisah pun sebab yang utamanya viewers tu cecah berapa ramai. Sekarang dah 433,986 viewers dah. Tak lama lagi cecah 500,000 lah tu. MV ni paling hebad di abad ni ke? Jawapannya haruslah tak. Cincai asal siap je. Tak tahu lah habis berjuta dekat mana. But as long the team are happy with their money then all good I guess. 

Btw, Sajat nampak macam Che Ta masa part ni. Power betul MUA Sajat. 


I wonder if KRU Studios ever think of PETA sebab animal cruelty untuk scene Aliff tampar lembu & scene fighing bull but I guess not kot sebab tak pernah dengar lagi PETA bantah apa-apa dekat Malaysia ni. Kalau dekat India sana, even VFX pun dah dapat legal notice hewhewhew.

1. Team Production +1, 2. Visual +0.7, 3. Audio +0.3, 4. Storyline 0, 5. Casting +0.5, 6. Genre 0, 7. Themes +0.4, 8. Editing 0.4, 9. Social Message 0, 10. Personal  0 = 3.3/10

8 comments:

  1. Amboi dia punya review mcm review movie. Terbaik. Betul kata FJ lagu ni bila lama2 dgr sedap juga.

    ReplyDelete
  2. errr i dun feel like watching this at all

    ReplyDelete
  3. wow! kuaq jgk video ni igtkan mansuh terus...
    sajat cantik..but voice tu buat lagi ni tak sedap terus... sigh~~~
    sbb dia nyanyi buat ala2 sengau...

    ReplyDelete
  4. dya xpernah tgk video ni..myb tak akan tgk kot..hehe..

    ReplyDelete
  5. hahahaha review Fana tak pernah mengecewakan.. part sajat macam che ta tu ingatkan mata Mai je, hahaha

    ReplyDelete
  6. betol.. Sajat nampak cem Che Ta sket..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...