Friday, 10 November 2017

Tahniah Shell - Brand Of The Year 2017!

9 November lepas berlangsungnya Putra Brand Awards 2017 and for those yang tak familiar dengan majlis anugerah prestij ni, Putra Brand Awards diperkenalkan pada tahun 2010 oleh Accredited Advertising Agents Association (4As), ditaja oleh MATRADE dan disokong oleh Branding Association Malaysia (BAM). Untuk majlis anugerah ni ada 24 kategori & 4 anugerah khas untuk semua jenama produk yang dijual di Malaysia. 

Image result for putra brand awards

Antara kategori anugerah yang tersenarai dalam Putra Brands Award ni beserta dengan pemenang:


  • Apparel & Accessories  - Bata, Casio
  • Automotive - Honda, Perodua, Toyota
  • Automotive - Fuel & Lubricants - Petronas, Shell
  • Beverage - Alcoholic - Carlsberg, Heineken
  • Beverage - Non Alcoholic - 100 Plus, MILO, Spritzer
  • Beverage - Diary - Dutch Lady, Vitagen
  • Banking, Investment & Insurance - Maybank
  • Communication Devices - Samsung
  • Communication Networks - Maxis
  • Education & Learning - Taylor's University
  • Entertainment - Golden Screen Cinemas
  • Foodstuff - Gardenia, Maggi
  • Health - Dettol, Panadol
  • Household Products - Dynamo, Softlan
  • Home Improvement Products & Stores - Ikea
  • IT & Office & Business Equipments - Samsung
  • Media & Networks - Astro
  • Personal, Household & Outdoor Appliances - Panasonic
  • Personal Care - Colgate, Dettol
  • Photography - Canon
  • Property Development - Ecoworld, Sime Darby Property
  • Retail - Aeon
  • Restaurants & Fast Food - KFC, McDonalds
  • Transportation, Travel & Tourism - AirAsia, Malaysia Airlines
Meanwhile for another 4 special awards :

  • Putra Brand Of The Year : SHELL
  • Putra Enterprising Brand Of The Year : HURIXS
  • Putra Marketeer Of The Year : 100 PLUS MARKETING TEAM
  • Putra Personality Award : ECO WORLD CHAIRMAN TAN SRI LIEW KEE SIN

Semua pemenang ni dipilih berdasarkan pilihan pelanggan di pasaran. Antara kriteria yang dinilai ialah impression pelanggan terhadap sesuatu jenama, kenapa jenama tu jadi pilihan pelanggan dan sejauh mana jenama tu dipromosikan oleh pelanggan. Untuk tahun 2017, Shell jadi pilihan pengguna rakyat Malaysia. Congrats for that SHELL!


Dan untuk raikan kejayaan SHELL sebagai jenama no 1 Malaysia tahun 2017, Shell akan bagi 2x bonus point untuk setiap pembelian minyak di stesen minyak SHELL pada 12 November 2017 ni. Yang ada Bonuslink tu boleh lah swipe dekat sini. Bukan selalu nak dapat 2x bonus point ni. 


Tahniah jugak kepada team marketing setiap jenama yang menang dalam setiap kategori di Putra Brand Awards tahun ni. Their hardworks paid off and semoga lebih sukses & cemerlang throughout the years. 

5 comments:

  1. nasib tak isi minyak lagi lepas minyak naik mendadak. Kalau mcam tu kena isi penuh la tuk dapatkan point berganda tu :D. Memang sllu isi minyak kat shell

    ReplyDelete
  2. memang isi minyak minyak kat shell je selalu ni... sebab itu yg paling dekat.. boleh lah collect point lebih ni

    ReplyDelete
  3. Tahniah shell dan semua yg berjaya.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...