Tuesday, 21 November 2017

Chizza KFC

For the first time ever I thought this is brilliant. Whoever come up with this idea is genius! Rasa rangup ayam campur dengan cheesy cheese and a lil bit of pineapple.

Image result for chizza kfc malaysia

Sejak tengok poster ni dah jatuh hati kot. Punya lah lama tunggu Chizza ni keluar, bila available je terus hancurkan diet & serbu KFC. 

Lepas balik kerja tadi relaks kejap dekat rumah sebab tengah hujan ribut dekat luar so we've decided to go after Maghrib lah so tak payah terkejar-kejar. Masa sampai tu dah start nak ramai dah. Dalam setengah jam jugak lah tunggu & yang dekat depan tu memang datang semata nak try Chizza okay. Memang cepat je la dapat order sebab staff KFC dah buat awal-awal dah. Memeng berkotak dekat dalam oven tu.

Bila dah order, dah settle bayar semua cari tempat duduk & it's time to reveal the taste of Chizza!!! I am so excited okay. 

So here it is, the true face of Chizza



Judging from the looks itself, I dah tahu dah benda ni hambar. First, sos dia terlampau banyak. Second, where is the cheese? Third, too much rosemary will ruin the taste. Fourth, too much onion will lead to destruction. 

Bila dah makan pun rasa ya tuhannn why you guys ruin this beautiful thing? WHYYYYY?

It supposedly to be crunchy & cheesy tapi yang dapat rasa sambal melekat dekat tekak dengan perit menanggung herbs yang banyak. Serious nak muntah. Gravy sauce terlampau masam & pekat. Sudahnya buang je semua gravy dia dengan onion tu. Makan nenas dengan isi ayam je nak bagi hilang mual since kulit pun dah lembik lemau segala. 


Kecewa teruk sebab tunggu lama tapi tak macam yang digembar-gemburkan pun. Definitely the first and last. Tapi yang ni dekat area Subang Airport ni lah, kot franchise tempat korang buat sedap ke, who knows kan? Nasib kita lain-lain. For me it just a huge disappointment. Thanks KFC sebab bagi harapan. Kbai.

14 comments:

  1. ada nampak orang post kat twitter, lebih kurang je dgn ni sis!
    atleast letaklaa cheese tu banyak. saya ni dahlaa penggemar keju 😤

    ReplyDelete
  2. waaaah dia da cubala. huurm.. biasa tu indah khabar dari rupa. hehee.. kena letakla macam dalam gambar depa ni pun..

    ReplyDelete
  3. wahhhh sedapnya....tak perasan lak masa perg kfc baru baru ni XD

    http://khaidirkhaizuki.blogspot.my/2017/11/im-writing-my-first-novel-thanks-for.html

    ReplyDelete
  4. Tempat aku pulak, rasa ayam fillet tu salty sangat. Aku suka dia punya topping nenas tu je.sos dia tak sedap aku pergi ambil sos thai kfc tu.

    ReplyDelete
  5. Nak cuba jugak la, tak sabar nak tunggu hari Jumaat.. Hihi.. Oh ya, akak tag nama awak yea.. Jemput join..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/11/birthday-giveaway-november.html

    ReplyDelete
  6. ada juga tgk org update ..tp katanya rasa xsesedap mana

    ReplyDelete
  7. adui tgk pun dah tak menyelerakan. tp dah agak dah akan hambar mcm ni. haha

    ReplyDelete
  8. Selalunya kalo dekat iklan nampak best tp realitinya ermm..baru rasa nak try..tgk gambar mcm hambar juga

    ReplyDelete
  9. alamak hahaha. kenape ek KFC kalau, menu baru je pelik-pelik. sapela punya idea. nti la nk kena try juga sdri ni huhu

    ReplyDelete
  10. Memang tak boleh nak samakan dengan iklan

    ReplyDelete
  11. i feel you! dengan tak rasa sangat pun cheese errrrr

    jemput join ga sha https://shafyqahazahar.blogspot.my/2017/11/giveaway-shfyqhazhr-x-printcious.html

    ReplyDelete
  12. tq for visiting my blog and join giveaway saya.. :)

    https://nurinkhairi.blogspot.my/2017/11/susun-atur-storage-box-functional-dan.html

    ReplyDelete
  13. Tak cuba pun.. Agak seram sebab banyak gak komen yang tak best.. Tapi bergantung pada outlet kot..

    ReplyDelete
  14. Thank you for the honest review :(

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...